Beperkte- en algemene fiscale vertegenwoordiging

Er zijn twee soorten fiscale vertegenwoordiging: beperkte- en algemene vertegenwoordiging. 

Een aantal eisen zijn voor beide soorten vertegenwoordiging hetzelfde:

  • De fiscale vertegenwoordiger moet in Nederland gevestigd zijn.
  • De vertegenwoordiger moet een vergunning aanvragen om de buitenlandse onderneming (de opdrachtgever) te vertegenwoordigen.
  • De vertegenwoordiger regelt vanaf dat moment onder andere de BTW aangifte, administratie en het aangeven van intracommunautaire leveringen naar andere EU lidstaten (opgaaf ICP) en de statistiek aangifte bij het CBS.

Beperkte Fiscale Vertegenwoordiging

Bij beperkte fiscale vertegenwoordiging kunnen wij namens de klant optreden voor de invoer uit niet-EU landen en de daarop volgende leveringen. Ook kunnen wij optreden voor onze klanten die goederen willen uitslaan uit een Accijns goederen plaats (AGP).

Algemene Fiscale Vertegenwoordiging

Bij algemene fiscale vertegenwoordiging gaat het ook om leveringen en aankopen binnen de EU of het (tijdelijk) opslaan van goederen in een magazijn in Nederland in afwachting van een verkoop binnen of buiten Nederland.

Heeft u geen eigen vestiging in Nederland en heeft u geen fiscale vertegenwoordiging dan helpen wij u graag verder met deze problematiek.

Newcorp Logistics BV verzorgd op verzoek voor buitenlandse bedrijven de fiscale afwikkeling als beperkt of algemeen fiscaal vertegenwoordiging. Wenst u meer informatie over dit onderwerp neem dan contact met ons op.

New Corp Logistics

Wilt u meer weten of een prijsopgave vragen?